Hurrá, nyaralunk – de hol, hogyan, kivel, mikor?

Szinte még ki sem pihentünk a nyaralás fáradalmait, de már azon morfondírozunk, hova utazzunk legközelebb! Naná, hiszen nyaralni, pihenni, kikapcsolódni jó! 
A következő nyaralás megtervezését érdemes időben elkezdeni, főleg ha TOP nyaralási helyszínekben gondolkodtok. Itt általában már hónapokkal előbb lefoglalják a legjobb szállásokat, és kénytelenek lesztek kompromisszumokat kötni.

Mire figyeljetek a nyaralás megtervezéskor

Mindenképpen egyeztessétek, ki mit szeretne. Ez egy család, vagy összeszokott baráti társaság esetén flottul megy, de kezdő nyaralócsapatnál adódhatnak vérre menő viták. Beszéljétek át, kinek mi fér bele, mi nem, különös tekintettel az anyagi forrásokra is, különben hiába süt ezerrel majd a Nap, súlyos viharfellegek borítanak rátok árnyat nyaraláskor. 

Ha véretekben van a logisztika és a kutatás, nyissátok meg a keresőt, és módszeresen zárjátok ki azokat a helyszíneket, „versenyzőket”, melyek nem teljesítik a Tökéletes Nyaralás kritériumait. Ha megvan a célpont, jöhet a szálláskeresés!

Ha idő, kedv vagy más egyéb híján ehhez nem fűlik a fogatok, akkor böngésszétek át az utazási irodák komplett kínálatait.  

Kalandorok egész egyszerűen bökjenek e térképre! Csalni nem ér, már csak azért sem, mert nincs az országnak olyan szeglete, ahol ne találna a nyaraló remek és fantasztikus kikapcsolódási lehetőséget!

ANYT – azaz Aktív Nyaralók Társasága

Az aktív pihenés szerelmeseinek leghőbb vágya, hogy a vakáció alatt esténként hullára dögölve érjenek vissza a szállásra, majd vidám tábortűz mellett pirítsák ropogósra szalonnájukat, testes száraz vörösbort kortyolgatva, beszélgetve – vagy belevetik magukat az éjszakai „dolcse vítába”.  

Számtalan módja van az aktív pihenésnek – hadd ne soroljam. Az ANYT-k nap közben szinte megállás nélkül habzsolják a látnivalókat, legyen az városnézés, kulturális programok, fesztiválok. A kevésbé urbánus nyaralók bakancsot húznak, és rávetik magukat a természet lágy ölére, vagy beveszik magukat a vadonba. 

A vízi sportok kedvelőiről se feledkezzünk meg! Ők akkor érzik magukat elemükben, ha nincs szilárd talaj a lábuk alatt, és körös-körül a víz azúr. Kajak, kenu, wakeboard, szörf, vízisí, windsurf, vitorlázás.

PNYT – azaz Passzív Nyaralók Társasága

Ők függetlenül attól, hogy a nap mely szakaszában járunk, élvezik az édes semmitevés örömeit – érdekes módon ők éppen úgy elfáradnak, mint az egész nap tevékenykedő aktívak.
A víz alap! Tó, folyó, strand – szinte mindegy. Punnyadás, heverészés, a klasszikus palacsintázás, „balatoni” hekk, üccsi-szürcsi, sör, bambulás, olvasás, bevállalósabbaknak csúszda, vizibicikli, strandröpi – módjával. 

Nyaralni húdejó, húdeklassz – de hová tűnt Ricsike???

Függetlenül attól, hogy Ricsike a gyerekünk, a kutyánk, vagy magzatunk plüssnyula, ha elveszik, vége a világnak. Éppen ezért nyaralás alatt is legyünk észnél! Vigyázzunk magunkra, egymásra, mert higgyük el, nincs rosszabb, mint amikor a csemeténk (vagy a baráti társaság csemetéje…) végigsírja a nyaralást azért a jómadár Ricsikéért…