Nyaralás kontra élelem – enni tudni kell!

A nyaralás alatti élelembeszerzésre tekintsünk kalandként, ne nyűgként – nem csak élni, hanem enni (és inni is) is tudni kell! Jogos elvárás, hogy a vakáció alatt a kaja legyen:

  • finom
  • olcsó
  • könnyen beszerezhető.

A legideálisabb, ha az ölünkbe hullik. Semmi akadálya, hiszen a legtöbb településen, de még az isten háta mögött is találhatunk olyan szolgáltatót, aki házhoz szállítja a mindennapi betevőt. Mindenesetre ne bízd a véletlenre, informálódj indulás előtt, nehogy közel és távol még egy megveszekedett boltocska se legyen!

Ha nem vagytok anyagilag eleresztve, és meg kell gondolnotok mire adjátok ki a pénzt, okosabb, ha nem helyben szerzitek be a napi betevőt, hanem még otthon megvásároljátok az élelmiszert, innivalót, nasit. Remek stratégia, ha megbeszélitek, melyik nap mit esztek, mit főztök. Jóval egyszerűbb lesz a sopping. Az sem mellékes, hogy nem megy el a drága időtök a nyaralás alatt olyan földhözragadt dolgokra, mint a vásárlás. Persze, ez is lehet buli, ha úgy állsz hozzá. 

Kicsi a bors, meg a só, és a paprika is

Éppen ezért simán pakolhatsz pár dekányit mindegyikből. Kis helyet foglal, súlya szinte semmi, de hasznát vehetitek. Jól zárható üvegben pakolj olajat, ecetet, és némi fűszert: ételízesítőt, tárkonyt, majoránnát, kakukkfüvet, oregánót. Cukor, kávé, teafilter, némi tej sem árthat.

Ha nem szeretnétek aranyáron étteremben ebédelni, de ragaszkodtok a főtt kajához, jó megoldás a zacskós egytálétel: hozzáöntöd a forró vizet, megvárod az ajánlott időt, és már kanalazhatjátok/villázhatjátok is. 

Pillanatok alatt összerittyenthettek egyszerű és nagyszerű egytálételeket: 

  • ezerféleképpen elkészíthető lecsó (létezik bográcsos, feltuningolt változata is, a cigánylecsó – mennyei!),
  • paprikás krumpli/hegyi pörkölt,
  • ratatouille (francia lecsó),
  • virsli,
  • tejbegríz, tejberizs – bizony-bizony, egyszer ez is belefér, főleg, ha édesszájúak vagytok. Igaz nem túl laktató, de finom, és nincs az a gyerek, aki ne imádná!

Ha az apartman, vendégház kertjében van lehetőség bográcsozni, grillezni, ki ne hagyjátok! Eszméletlen parádés, feledhetetlen estéket és ínycsiklandó ételeket hozhattok tető, illetve csillagos ég alá! 

Fontos, hogy mindenképpen tájékozódj a kiszemelt szálláshely felszereltségéről! 
Horgony szállásunk és Strand szállásunk apartmanjaiban felszerelt konyha vár benneteket!

Ne feledjétek a klasszikus intelmet: adj időt az emésztésnek, a teli gyomor árt a sportnak!